30 Kasım 2011 Çarşamba

Mihrimah Hastalanırsa

Minik kuş cumartesi günü Ayla Teyzelerde ve İzmit' dönerken ateşlenince korkan babamızın oldukça sinirli bir şekilde araç kullanması sonucunda sağ salim  doktor amcaya gittik. Büşra ablamız da yanımızdaydı. Yaklaşık 40 dk süren bekleyişten sonra tahlil yaptımak üzere eve döndük. Doktor amca ishal nedeniyle bağırsak enfeksiyonundan şüphelendi. Bu yüzden tahlile bakmanın daha doğru olacağını söyledi. Gaita tahlili almada problem yok ama idrar tahlili için verilen numune poşetini daha önce deneyen bir anne olarak başarılı olamamıştım. Hatta bununla ilgili olarak yaptığım bir araştırmada çok ilginç çözüm üreten annelerle karşılaşmıştım. Ama neyseki tahlil posetini veren hemşire tahlil poşetini yerleştirdi. Eve döndükten yaklaşık 1 saat sonra Mihrimah'ın örnekleri hazırdı. Sıra babamızın tahlilleri yarım saat içinde götürmesi işlemindeydi. Nitekim babamız bunu başardı ve sonuç doktor amcamızın şüphelendiği  gibiydi. Antibiyotik ve ateş düşürücü ilaçlarla hastalıktan kurtulma planı işleme kondu. Ancak ve ancak saat 10 itibariyle ateş düşürme işlemleri ile ateşimiz düşmeyince hastane yolunu tuttuk ve seruma karar verildi. Yaklaşık 2,5 saat sonunda elinde bir kelebek ve uyuyan Mihrimah ile eve döndük. Pazar günü de aynı şekilde ateşi düşüremeyince hazır kelebeğimzde elimizdeyken serum almaya gittik. Bu arada yanımıza Mihrimah'ın ilgilenmesi için bir kitap almayı ihmal etmemiştim.

Aslında serum almak fikri anneleri korkutur ancak çalışan bir anne olarak eve gelince ev işleri dolayısıyla Mihrimahla kısıtlı zaman geçirdiğimden ailece geçireceğimiz 2,5 saat  mutluluk çıkarmama neden oldu. Hatta kızımın gelişen becerilerinden haberimiz olmuş oldu. Yanımıza aldığım kitabımızda Mihrimah'a gösterdiğim tüm meyveleri ve şekilleri biliyor olması beni oldukça şaşırttı. Sevda Teyzemiz sağolsun Mihrimah'a hepsini öğretmiş ama annenin haberi yokmuş. İşte kitabımız.

Ayrıca bunu söylemeden edemiyeceğim. Annanemizde Mihrima'ın serum macerasından sonra kendisinin alması gereken serumu alabilmiş. Annanemize bir alkış...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!