1 Aralık 2010 Çarşamba

Oyuncaklar

Mihrimah'ıma aldığım ilk oyuncak çiftlik hayvanlarının bulunduğu ilk kitabımdı. Oyuncağı Amasya'ya ilk geldiğinde annanesinin tepkisi "ne anlayacak el kadar bebek"olmuştu, ancak benim akıllı kızım daha 1 aylık olmasına rağmen (o zamanlar) altı açılırken yanında duran renkli kitaba bakmayı öğrenerek annaneyi hayrete düşürüvermişti. Önce annane sonra da Kaan abi kitabın sayfalarını tek tek çevirip ona anlatmaya başladılar hayvanları. İlk sayfada bulunan ördek ve son sayfadaki kuzucuk kızımın favorilerinden hala. Kitabın içindeki domuz bölümüne gelince eee eee!!! (kötü olduğunu belirtir ünlem) deyip o sayfayı çeviren annane sayesinde hala o sayfayı pek çabuk atlayıveriyoruz.:))))


Eldiven şeklinde kuklaların olduğu ve yine aynı temaların bulunduğu oyuncağımızı pek etkin kullandığımız söylenemez. Oldukça hoş görünümüne rağmen kızıma göstereceğim derken kopan kolum mu yoksa terleyen elim mi etkin kullanmamı engelliyor anlayamadım.


İşte favorimiz. Bu minik kuş kızımın neşesini yerine getirmeyi şu ana kadar başarmakta usta. Neden şu ana kadar diyorum? Herşeyi ağzına almayı son günlerde adet edinen minik kuşum kendi minik kuşunu da ağzına almaya çalışıp başaralı olamadığından pek araları iyi değil. Kızımın minik kuşunun en önemli marifeti, en son aşısında ağlayan Mihrimah'ımın kuşu görünce ona içli içli dudak bükerek bişeyler anlatıp sonra da susması oldu. İşte o an çantama son anda tıkıştırılan minik oyuncak mucizesine yeniden hayran kaldım doğrusu. Aslında kuşumuz tek başına bir oyuncak olmayıp, anne tarafından 1 aylıkken internetten sipariş usulu ile alınan ana kucağının oyun barında bulunuyor, güneş ve kaplumbağa ile beraber.
Ve annenin işini kolaylaştıran bir diğer oyuncağımız. Facebookda bir arkadaşın tavsiyesi ile (yeniden teşekkür ederiz kendisine) ebebekteki indirime son dakka yetişilerek alınan 2'li egsersiz arkadaşım kızımı yaklaşık 15 20 dakika  oyalamayı başarıyor. :)))))

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım..çok güzel olmuş.bizde oyun halısı kullanıyoruz,çok memnunuz.kızım şu anda 3 aylık..ilk zamanlarda pek ilgilenmezken şimdi 10 -15 dk.oynayabiliyor.

Adsız dedi ki...

eee..nolacak şimdiki bebekler hem çok şanslı hem de çok akıllılar....

teyzen

HÜLYA dedi ki...

HARİKASIN CANIM KIZININ BÜYÜMESİNİ 2. ANANESİ OLARAK UZAKTANDA OLSA TAKİP EDİYORUM.BÖYLE BİR BLOG AÇIP BİLGİLENDİRDİGİN İÇİN SANA TEŞEKKÜR EDİYORUM TAKİPÇİNİZİM:))))

Adsız dedi ki...

Merhaba harika olmuş ne güzel bir blog hazırlamışsın annesi,
bizlerde Mihrimah 'ın gelişimini takip edebileceğiz.
İnci

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!